| Háttér Society

Túl sok és sosem elég : avagy hogyan teremtette meg a családom a világ legveszélyesebb emberét

TitleTúl sok és sosem elég : avagy hogyan teremtette meg a családom a világ legveszélyesebb emberét
Publication TypeKönyv
Kiadás éve2020
KiadóScolar
VárosBudapest
Oldalak száma256
Nyelvmagyar
AuthorsTrump, ML
Tertiary AuthorsBartók, I
ISBN szám978-963-50-9255-0
Absztrakt

Hogyan ​vált Donald Trump a világ legártalmasabb emberévé? Klinikai szakpszichológus unokahúga, a nyíltan leszbikus Mary L. Trump leleplező portréban tálal ki az amerikai elnökről és mérgező családjáról. A könyv, amelyet a Trump-klán sem tudott betiltatni, két hónappal az amerikai megjelenés után már magyarul is elérhető.

Ez a könyv bennfentes perspektívából nyújt betekintést Donald J. Trump lelkivilágába és az őt kinevelő mérgező családi környezetbe. Mary L. Trump klinikai szakpszichológusként és Donald Trump unokahúgaként képes megvilágítani a család sötét történetét, és hitelesen tudja bemutatni, miként vált a bácsikájából az egész világ egészségügyi, gazdasági és társadalmi biztonságát veszélyeztető személy.

Mary L. Trump a gyerekkora jelentős részét maga is a nagyszülei óriási New York-i házában töltötte, ahol Donald és a testvérei is felnőttek. A családot alapvetően meghatározták a traumák, a pusztító kapcsolatok, az elhanyagolás és az abúzus. A szerző érzékletesen mutatja meg, miként vezettek bizonyos konkrét események és a meglévő családi mintázatok ahhoz, hogy az Ovális Irodában egy súlyos személyiségzavartól szenvedő ember üljön, továbbá részletesen ír Fred Trump és a két legidősebb fia, Fred Jr. és Donald sajátos és káros kapcsolatáról.

Mary L. Trump meglepő szellemességgel és humorral képes írni a gyakran komor, sőt olykor kifejezetten felkavaró családi eseményekről. Egyaránt felidézi Donald családon belül elfoglalt pozícióját és Ivana (Donald első felesége) nem túlságosan udvarias ajándékozási szokásait, a nagyanyja betegségét, továbbá azt, hogy miután apján elhatalmasodott az Alzheimer-kór, Donald – hiába kapott meg tőle mindent – szinte tudomást sem volt hajlandó venni róla.

Számos elemző, pszichológus és újságíró próbálta már feltárni Donald J. Trump súlyos jellemhibáit. Mary L. Trumpnak azonban a kellő felkészültsége és az első kézből szerzett tapasztalatai is segítségére vannak abban, hogy meggyőzően járjon utána a patologikus személyiségzavaroknak. És nem csupán neki van meg egyedül a kellő szakmai jártassága, hogy hiteles pszichológiai portrét nyújtson a tárgyáról, de ő az egyetlen a családban, aki elő mert hozakodni az igazsággal.

Eredeti címToo Much and Never Enough
Kulcsszavak
életrajz
család
párkapcsolati erőszak
Egyesült Államok
amerikai elnökválasztás
politika
pszichológia
Donald Trump
leszbikusok
Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
érintőleges
Raktári jelzet
tru/túl
Archívumban elérhető
igen
Linkek
Kulcsszavak: 
életrajz
család
párkapcsolati erőszak
Egyesült Államok
amerikai elnökválasztás
politika
pszichológia
Donald Trump
leszbikusok

Tag Cloud