| Háttér Society

A tömegek tébolya : áldozatok a politikai korrektség oltárán?

TitleA tömegek tébolya : áldozatok a politikai korrektség oltárán?
Publication TypeKönyv
Kiadás éve2020
KiadóAlexandra
VárosPécs
Oldalak száma384
Nyelvmagyar
AuthorsMurray, D
Tertiary AuthorsStemler, M
ISBN szám978-963-44-7825-6
Absztrakt

"Szoborledöntések, ​a történelem átírása, cenzúra és futótűzszerűen terjedő virtuális lincselések: hétköznapjaink egyre inkább tébolyba süllyednek. Új könyvében Douglas Murray, a meghatározó Európa furcsa halála szerzője a tömeghisztéria okait kutatja; hogyan uralt le mindent a nemi és faji megszállottság, hogyan vált aknamezővé a közösségi média, ahol egy ártatlan megjegyzés is nyilvános kiátkozást eredményezhet, és hogyan vált a kultúra és a tudomány a félelem terepévé az abszurditásig fokozott politikai korrektség nevében.

A brit konzervatív szerző a rá jellemző alapossággal és száraz humorral tárja fel a progresszió és egyenlőség terén létfontosságú eredményeket elérő polgárjogi mozgalmak önmaguk ellen fordulását és szétesését. A klasszikus liberális eszméktől a posztmarxista filozófián át a kortárs szórakoztatóiparig terjedő nagy ívű elemzésében tüzetesen szemügyre veszi napjaink bolondériáit és az azokat tápláló, kártyavár stabilitású eszmerendszereket.
A tömegek tébolya provokatív mű, provokációja pedig abban rejlik, hogy ellentmondást nem tűrően kiáll a gondolat- és szólásszabadság, illetve a szabad vita joga mellett. Erősen ajánlott olvasmány mindenkinek, aki nem csak Twitter-kompatibilissé butított szólamokból kíván tájékozódni a világról."

A kötet az LMBTQI-aktivizmusról, a "genderideológia" veszélyeiről ís szól.

Eredeti címThe Madness of Crowds
Kulcsszavak
monográfia
konzervativizmus
politikai korrektség
társadalmi nem
társadalmi nemek tudománya
LMBT jogi aktivista
Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
jelentős
Raktári jelzet
mur/töm
Archívumban elérhető
igen
Linkek
Kulcsszavak: 
monográfia
konzervativizmus
politikai korrektség
társadalmi nem
társadalmi nemek tudománya
LMBT jogi aktivista

Tag Cloud