| Háttér Society

Lehajolt hozzám az élő Isten

TitleLehajolt hozzám az élő Isten
Publication TypeKönyv
Kiadás éve2020
KiadóSarutlan Kármelita Nővérek
VárosMagyarszék
Oldalak száma135
Nyelvmagyar
AuthorsRoska, P
ISBN szám978-615-51-2077-0
Absztrakt

Roska Péter budapesti pap, jelenleg Újpesten plébános. Korábban Kárpátalján, Budapest-Belvárosban, az Esztergomi Szemináriumban és a Tömő utcai plébánián szolgált.

"Igaz-e, hogy kétezer évvel ezelőtt Jézus Krisztus alakjában maga az élő Isten járt itt közöttünk? Igaz-e, hogy ma is jelen van, találkozhatunk Vele a szentmisében, felismerhetjük a másik emberben, aki talán éppen a mi segítségünkre szorul rá? Megszólít ma is, mint annak idején Máriát és Tamást? Igen. Megszólít minket is. Megszólított engem is. Elindított a hit útján. Én pedig lassanként hinni kezdtem, hogy Ő van, hogy Ő szeret engem, hogy lehajolt hozzánk és emberré lett Jézusban, és szenvedett, mert fájt Neki az, hogy mi sebeket ütünk egymáson. Amióta Ő meghalt és feltámadt, azóta terjed az örömhír, hogy az Isten szeretete erősebb a halálnál, hogy még a bajban, a halálban is Vele találkozhatunk, mert Ő él és vár minket Országába. Járja át az életünket a feltámadás húsvéti öröme!"

Az újpesti plébános írásai tartalmazó kötet egyik fejezet a szexualitás teológiai jelentőségéről szól, és ériti a homoszexualitást is.

Kulcsszavak
esszé
vallás
kereszténység
római katolikus egyház
szexualitás
melegek
Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
érintőleges
Archívumban elérhető
nem
Kulcsszavak: 
esszé
vallás
kereszténység
római katolikus egyház
szexualitás
melegek

Tag Cloud