| Háttér Society

A Florida Enchantment

TitleA Florida Enchantment
Publication TypeFilm
Bemutató éve1914
Running Time63'
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Nyelv (részletes)némafilm, angol felirattal
Rendező(k):Drew, S
Szereplők:Drew, S, Storey, E, Kent, C, Morrow, J, Gifford, A, Lloyd, E, Burns, L, Stevens, G, Campbell, A, Van Deusen, C, O'Neil, F
Eredeti címA Florida Enchantment
AbsztraktA nemi határok átlépésének kísérleteiről szól ez a szórakoztató vígjáték, az 1914-es némafilm. Egy fiatal lány, Lilian felfedez egy növényt, melynek hatóanyagától a nők férfiként, a férfiak nőként viselkednek. Kipróbálja. Sőt, tudtukon kívül a komornájával és a vőlegényével is bevetet belőle. Elszabadul a komédia. Az egyik jelenetben Lilian egy báli közegben vőlegénye, Fred helyett egy nővel kezd táncolni, mire a hoppon maradt férfi is felkér egy másik férfit. Egy másik jelenetben Liliant egyenesen férfinak öltözve látjuk, Lawrence-ként.
SzereposztásSidney Drew (Dr. Fred Cassadene), Edith Storey (Lillian Travers), Charles Kent (Horton őrnagy), Jane Morrow (Bessie Horton), Ada Gifford (Stella Lovejoy), Ethel Lloyd (Jane), Lillian Burns (Malvina), Grace Stevens (Constancia Oglethorpe), Allan Campbell (Stockton Remington), Cortland Van Deusen (Charley Wilkes), Frank O'Neil (Gustavus Duncan)
Kulcsszavak
nagyjátékfilm
vígjáték
tánc
nemi identitás
Gyűjtemény
Film
LMBT vonatkozás
jelentős
Raktári jelzet
E3
Archívumban elérhető
igen
Linkek
Kulcsszavak: 
nagyjátékfilm
vígjáték
tánc
nemi identitás

Tag Cloud