| Háttér Society

Közügyek és közjátékok

TitleKözügyek és közjátékok
Publication TypeKönyv
Kiadás éve2021
KiadóKairosz
VárosBudapest
Oldalak száma286
Nyelvmagyar
AuthorsHorváth, P
ISBN szám978-963-51-4098-5
Absztrakt

Ez ​a kötet 2015 áprilisa és 2021 januárja között a Magyar Katolikus Rádió műsorában heti gyakorisággal elhangzott több mint háromszáz jegyzetemből merítő válogatás.

Kezdettől úgy gondoltam, az utóbbi bő fél évszázadban oly gyakran hallott szólammal ellentétben keresztény hitünk nem magánügy, hanem a szellem és a lélek dolgai mellett társadalmi, ideológiai és politikai értelemben is a nyilvánosságra tartozó közügy, amely felhatalmaz, sőt kötelez arra, hogy az embereket különösen is érintő és érdeklő olyan témákról, a nyilvánosságban zajló olyan vitákról, alapvető világnézeti kérdésekről mondjam el a véleményemet, mint a migráció, vagy a család, a nemzeti érzés, a hagyomány, a normalitás és az egyházak elleni támadások. Ami a kötet címét illeti, a Közügyek és közjátékok talán jól fejezi ki, amiről folyamatosan szólni szeretnék. Így a közügyeken azokat a témákat értem, amelyek, legyenek nagy világnézeti kérdések vagy napi aktualitások, hívő és nem hívő emberek számára egyaránt érdekesek, aktuálisak, vitát érdemelnek. Ami pedig a közjátékokat illeti, ezen azokat a nyílt vagy burkolt, alapvetően bal-liberális támadásokat és packázásokat értem, amelyek ma a keresztény kultúrát, a hagyomány és a tradicionális értékek alapján álló konzervatív gondolkodást nap mint nap érik, amelyeket hitünk és meggyőződésünk védelme érdekében nem lehet, nem szabad szó nélkül hagynunk.

A vallás- és filozófiatörténész szerző az LMBTQ-mozgalomról, a Pride-ról, az azonos neműek házasságáról vagy a 9. alkotmánymódosításról is kifejti állláspontját.

Kulcsszavak
rádiós műsor
kereszténység
politika
azonos neműek házassága
pride felvonulás
alkotmány
LMBTQI
Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
érintőleges
Archívumban elérhető
nem
Linkek
Kulcsszavak: 
rádiós műsor
kereszténység
politika
azonos neműek házassága
pride felvonulás
alkotmány
LMBTQI

Tag Cloud