| Háttér Society

A teljes Loading: Love kiállítás

TitleA teljes Loading: Love kiállítás
Publication TypeSzerkesztett könyv
Kiadás éve2021
KiadóHáttér Társaság
VárosBudapest
Oldalak szám48
Nyelvmagyar
Kiadás1. kiadás
EditorsJablonická-Zezulová, J, Korda, E
Absztrakt

A szerelem és kinyilvánításának szabadsága mindig is az ember alapvető szükségletei közé tartozott; enélkül kevesen tudnak egy boldog és értelmes életet elképzelni. Ennek ellenére még ma is találkozunk azzal a ténnyel, hogy a kisebbségi orientációjú embereket társadalmunkban idegen elemként érzékelik, amelynek nincs helye történelmünkben. Amikor egyesek azzal érvelnek, hogy a homoszexualitás és az LMBT olyan trendek, amelyek „nyugatról származnak”, nem csoda, hogy tankönyveink teljesen megfeledkeztek a történelem e szeletéről.

Milyen akadályokkal szembesültek a múltban azok a férfiak, akik férfiakat szerettek és a nők, akik nőkhöz vonzódtak? Megtalálták-e életük szerelmét azokban az időkben, amikor a társadalom üldözte emberi természetüket? Kik voltak az elsők Csehszlovákiában és Magyarországon, akik úgy döntöttek, hogy méltóságukért és önrendelkezési jogukért etikai harcot folytatnak?

Ez a kiállítás az elmúlt száz év tiltott szerelméről szóló ismeretlen történeteket tár fel térségünkben, amelyek ma is élesen és aktuális módon szólítanak meg minket.

Kulcsszavak
kiállítás
katalógus
történelem
19. század
20. század
Osztrák–Magyar Monarchia
Csehszlovákia
Csehország
Szlovákia
Magyarország
Gyűjtemény
Szakirodalom
LMBT vonatkozás
főtéma
Raktári jelzet
loa/jab
Archívumban elérhető
igen
Kulcsszavak: 
kiállítás
katalógus
történelem
19. század
20. század
Osztrák–Magyar Monarchia
Csehszlovákia
Csehország
Szlovákia
Magyarország

Tag Cloud